תה ירוק – הדבר החם הבא

      סגור לתגובות על תה ירוק – הדבר החם הבא

מהם יתרונותיו של התה ירוק ומה עושה אותו לדבר החם הבא בתחום הבריאות והתזונה?

ההיסטוריה מובילה אותנו לסיפור עממי, שנאמר כי התרחש לפני כ-4700 שנים. האגדה מספרת, כי גילוי התה מקורו בלא יותר מצירוף מקרים מפתיע. הקיסר הסיני שן נונג שנהג לתור את ארצו לעיתים קרובות, באחד ממסעותיו התיישב למנוחתו ליד עץ והחליט להישאר תחת צלו לכמה ימים. כיוון שהקיסר היה מאוד נקי וסטרילי בכל הנוגע לתזונתו, הוא שתה אך ורק מים מזוקקים ולכן היו חמימים מעט כשהוגשו לו. באחת הפעמים בהן הוגשה לו קערת המים שלו, נשבה לה הרוח והעיפה עלה מהעץ המקומי לקערה שאחז בידיו. כשהוא מסוקרן לגבי הצבע והארומה שהותיר העלה המסתורי במים, החליט הקיסר ללגום קמעה מהפלא שנרקם התאהב עד מאוד בטעמו.

Camellia Sinensis - Smart Consumption

התה הירוק הוא המשקה המבוקש ביותר בעולם. הוא מכיל ריכוז גבוהה של אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) ורכיבים מזינים נוספים המועילים מאוד לגוף ותורמים לפעילות המוח, תפקוד מערכת העיכול, איזון רמות השומן, והפחתת הסיכוי להתפתחות סרטן מסוגים שונים. ולא פחות חשוב מסגולותיו הבריאותיות, על פי סקרים שנעשו ברחבי העולם, הוא גם טעים מאוד בהשוואה לסוגי תה נפוצים אחרים, וניתן לשלב אותו עם צמח הסטיביה המשמש כתחליף לסוכר.

לפניכם עשרה יתרונות של התה הירוק הנתמכים על ידי מחקרים רבים. יתרונו ומאפיינים אלו מכתירים אותו ללא ספק כמזון-על במידה המומלץ לשילוב בתפריט התזונה היומי שלכם.

ערכים תזונתיים: תרכובות ביו-אקטיביות

תה ירוק הוא הרבה יותר מרק משקה חם או קר. רבות מתרכובות הצמח הבריאות המופקות בתהליך חליטה מעלי התה מגיעות בהצלחה אל מערכת העיכול והגוף שלנו, בניגוד למזונות שבישול או חימום מזיק להם, בריאים ומזינים ככל שיהיו לפני תהליך הבישול.

עליי תה ירוק - Smart Consumptionתה זה עשיר בפוליפנול, אשר ידוע ביכולותיו להפחתת תהליכים דלקתיים זיהומיים ואף נמצא נוגד סרטן רב עוצמה.

הוא מכיל 30 אחוזים של פוליפנול במשקל, כולל כמויות גדולות של תרכובת כימית מסיסה הנקראת EGCG. אחד מהיתרונות הגדולים המופקים משתיית תרכובת ה- EGCG, הוא סיוע בשימור מבנה תאי הגוף והגנה עליהם מפני פגיעה מזיהומים והיחלשות.

רכיבים מזינים אלו בתה הירוק יכולים להפחית רדיקלים חופשיים בגוף ולהגן על תאים ומולקולות מנזק. רדיקלים חופשיים ידועים כבעלי תפקיד מרכזי בתהליכי הזדקנות והיווצרותן של מחלות מסוגים שונים.

EGCG (באנגלית: Epigallocatechin Gallate) הוא אחד מהמרכיבים הנחקרים ביותר בתה הירוק ובמזון בכלל אשר נמצא יעיל למטרות רפואיות וכאמצעי מנע להיווצרות מחלות. בנוסף למרכיב ה- EGCG, התה גם מכיל מינרלים החשובים לבריאות. מומלץ לבחור תה ירוק ממותג מוכר וידוע מאחר ומותגים המיוצרים בתנאי בקרה ירודים עשויים להכיל פלואוריד המזיק לגוף בצריכה מופרזת.

שיפור יכולות חשיבה ותפקוד

תה ירוק המכיל קפאין לא רק מעורר ומחייה את הגוף כשהוא זקוק לכך, הוא גם משפיע לטובה על יכולות התפקוד הקוגניציה והחשיבה. מחקרים רבים מהשנים האחרונות מראים כי הקפאין אף תורם לאריכות ימים.

התה הירוק אינו מכיל קפאין כמו בכוס נס קפה או קפה שחור, אלא הרבה פחות, ולכן אינו גורם לתופעות הלוואי השליליות המוכרות מצריכת קפאין מרובה במהלך שעות היממה.

יצרניות תה הירוק משווקות גם מארזי תיונים ללא קפאין למעוניינים. שתיית קפאין אינה מומלצת לנשים בהריון ולאנשים הסובלים מהפרעות שינה או רגישות לקפאין ומוצריו.

תוצאות מחקר מדעי

מחקר רחב היקף שהתקיים בעשור האחרון בטאיוואן, מצא כי תה ירוק יכול להפחית עד פי חמישה את הסיכויים ללקות בסרטן הריאות בקרב האוכלוסייה ועד פי 13 מקרב אנשים מעשנים. מחקר זה מדגים פעם נוספת את תרומתם של עלי התה הירוק לתזונה בריאה ואריכות ימים.

רוצים לדעת עוד? צפו בסרטון:

 

כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...